Over mij

Ik ben Arida Marijs-Gunst. Ik ben getrouwd en trotse moeder van vier kinderen. Vanaf jongs af aan lag mijn hart al in de zorg, ik heb dan ook verschillende opleidingen in de zorg gedaan en ben 5 jaar geleden afgestudeerd als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Naast het hebben van een hart voor zorg, heb ik ook een passie voor gezonde voeding en beweging.

Sinds een jaar heb ik daar het verbouwen van eigen groente en fruit aan toegevoegd. Omdat ik niet de beschikking heb over een grote tuin, is het voor mij een uitdaging om de ruimte die ik heb zo efficiënt mogelijk te benutten. 

 

In mijn werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige kwam ik regelmatig in contact met mensen die zoekend waren naar rust, prikkelverwerking of stabiliteit. Dit zijn geen onderwerpen die voor mij wereldvreemd zijn, omdat ik ervaar dat we leven in een maatschappij waarin steeds meer van ons verwacht wordt en de prestatiedruk hoog is. Het werd dan ook mijn verlangen om anderen en mijzelf iets aan te kunnen bieden wat helpt om die rust te vinden en stabiliteit te ontwikkelen en te behouden voor geest, ziel en lichaam.

En daar kwam Tikva op mijn pad na het lezen van het boekje '"gezond leven met God van Janita Stoorvogel". Een antwoord op mijn verlangen. In februari 2023 heb ik de cursus tot Tikva-instructeur gevolgd en ben ik inmiddels geslaagd als instructeur. 

Het volgen van deze cursus heeft mij ook aan het nadenken gebracht. Wie ben ik? Getrouwd, moeder, verpleegkundige en vrijwilliger. Verschillende ballen dus om in de lucht te houden en regelmatig te weinig tijd om tot rust te komen. Dit heeft mij doen besluiten om te stoppen met werken in de zorg om allereerst meer tijd thuis door te brengen in mijn gezin, daarnaast wil ik Tikva aanbieden als instructeur aan mensen die net als ik zoeken naar rust en ontspanning met God.