Informatie

Tikva wil handvatten bieden voor diegenen die een leven willen leiden in balans en vertrouwen met aandacht voor de hele persoon, geest, ziel en lichaam.

Eenvoudige fysieke oefeningen voor meer mobiliteit en flexibiliteit worden afgewisseld met Bijbelse woorden op ontspannende muziek die speciaal voor Tikva is geschreven. De combinatie helpt je te vertragen, negatieve gedachten te veranderen en geeft hoop aan je hele wezen.

Tevens wordt er aandacht besteed aan de ademhaling. Door oefeningen wordt de ademhaling verbeterd en de bloedcirculatie gestimuleerd. Verbeterde ademhaling stimuleert de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam.

Iedereen kan naar eigen vermogen deelnemen. 

Er zijn twee verschillende Tikva lessen:

Tikva relax: Door adem - en ontspanningsoefeningen kom je geestelijk en lichamelijk tot rust.

Tikva Stretch: De focus ligt naast ontspannen, ook op mobiliteit. We doen iets moeilijkere stretchoefeningen waarin je spieren meer worden aangesproken.

Tikva is gebaseerd op christelijke waarden en we vinden het belangrijk dat iedereen gelijk en met respect behandeld wordt. 

 

Waar komt Tikva vandaan?

Tikva komt uit Zweden en is ontwikkeld door personal trainer Mimmi. Mimmi zocht een work-out voor geest, ziel en lichaam om te herstellen van een whiplash blessure. Zij kon in de reguliere zorg niets passends vinden, dus ontwikkelde ze zelf een programma. Samen met een fysiotherapeut verwerkte ze ontspanning en bewegingen om de bloedcirulatie op gang te brengen in Tikva. De muziek die bij de bewegingen wordt gebruikt is speciaal voor Tikva geschreven door een christelijke componist uit Zweden. De woorden uit de Bijbel die tijdens de lessen uitgesproken worden geven hoop, kracht en inspiratie.